«Ασφαλείς» αμβλώσεις από μή γιατρούς…

  

Η Καλιφόρνια επεκτείνει το δικαίωμα να διενεργούν αμβλώσεις και οι μη γιατροί, χωρίς ιατρική επίβλεψη

Από το «Αφήστε με να ζήσω!»

Μία ακόμη είδηση έρχεται από τη Καλιφόρνια για να επιβεβαιώσει πως η άμβλωση δεν είναι παροχή υγείας, ούτε ή νομική της κατοχύρωση εξασφαλίζει τις γυναίκες, αλλά  ικανοποιεί μόνο με την επιθυμία να σκοτώνονται οι μικροί άνθρωποι με συνοπτικές διαδικασίες.

Στον κατάλογο των σοβαρών προβλημάτων ψυχικής και σωματικής υγείας από τη χειρουργική άμβλωση, στις  επιπλοκές από την αυτοενεργούμενη οικιακή άμβλωση, τώρα προστίθενται και επιπλέον κίνδυνοι για τις γυναίκες, από την άμβλωση που θα πραγματοποιείται από μη γιατρούς, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθεσία στη Καλιφόρνια.

Πράγματι, η Καλιφόρνια, μια από τις πλέον φιλικές υπέρ των αμβλώσεων πολιτείες των ΗΠΑ, επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα διενέργειας αμβλώσεων. Μέχρι τώρα, στην Καλιφόρνια, οι βοηθοί των ιατρών μαζί με εξουσιοδοτημένες νοσοκόμες/μαίες και νοσηλευτές, μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αμβλώσεις αλλά τώρα θα μπορούν να το κάνουν και χωρίς την επίβλεψη ενός γιατρού.

Το 2013, ο κυβερνήτης της πολιτείας Jerry Brown υπέγραψε νομοθεσία που επιτρέπει σε μη γιατρούς να κάνουν αμβλώσεις. Το 2022, ψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει στους επαγγελματίες νοσηλευτές να πραγματοποιούν αμβλώσεις χωρίς επίβλεψη γιατρού.

Τώρα, οι γυναίκες θα μπορούν να υποβάλλονται σε αμβλώσεις που πραγματοποιούνται και από ιατρικούς βοηθούς, Physician Associates,  χωρίς την επίβλεψη γιατρού. Ο Jeremy Meis, πρόεδρος της California Academy of Physician Associates, μιας επαγγελματική εταιρίας που δεν περιλαμβάνει γιατρούς αλλά υποστηρικτικό προσωπικό υγείας, δήλωσε στο San Francisco Chronicle ότι αυτό σημαίνει «λιγότερα εμπόδια και μικρότερους χρόνους αναμονής για αυτήν την απαραίτητη υπηρεσία».


Φωτογραφίες της «απαραίτητης υπηρεσίας»:


california allows non physicians abortions 02

Φωτογραφία ενός μωρού που εκτρώθηκε σε ηλικία 10 εβδομάδων: Από το χρήστη του Reddit brazen 177


california allows non physicians abortions 02

Εκτρωμένο μωρό 10 έως 12 εβδομάδων. Το πρόσωπο, οι ιστοί του κρανίου, τα μάτια, η σπονδυλική στήλη και τα πλευρά μπορούν να φανούν καθαρά.


Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση (
American Medical Association, AMA), η οποία κατά τα άλλα υποστηρίζει την άμβλωση, είναι σθεναρά αντίθετη σε αυτή τη πρακτική, καταγγέλλοντάς την ως «παρείσφρηση σε ξένο τομέα», ως νομοθεσία που επιτρέπει σε μη γιατρούς, να εκτελούν ιατρικές πράξεις χωρίς να τους επιβλέπει γιατρός. «Η άποψή μας είναι η ίδια για κάθε ιατρική πρακτική ανεξάρτητα από τη φύση της διαδικασίας», δήλωσε η Kelly Jakubek, υπεύθυνη σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης της  AMA.

Παρά τις αντιρρήσεις, ήδη ένας μή γιατρός/ιατρικός βοηθός εκπαιδεύεται για να επωφεληθεί από τον νέο νόμο, σε τοπικά παραρτήματα της Planned Parenthood.  Δήλωσε ο ίδιος, ο οποίος παρέμεινε ανώνυμος, πως «Απλά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να παρέχουμε έναν άνετο, ασφαλή(…)και πολύ αποτελεσματικό τρόπο τερματισμού της εγκυμοσύνης για τις ασθενείς».

Σύμφωνα με το νόμο ένας μη γιατρός όχι μόνο θα μπορεί να διαπράξει αμβλώσεις μόνος του, αλλά θα  μπορεί και να εκπαιδεύσει άλλους μη-γιατρούς. Αυτό ήδη γίνεται με νοσηλευτές που εκπαιδεύονται στη Planned Parenthood και πραγματοποιούν αμβλώσεις.

«Αυτή η τη διεπαγγελματική εκπαίδευση και συνεργασία είναι πολύ ενθαρρυντική, και αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν εξετάζουμε την αύξηση της πρόσβασης στις βασικές υπηρεσίες», δήλωσε η Jessica Dieseldorff, υπεύθυνη προγράμματος για υπηρεσίες αμβλώσεων στη Planned Parenthood Mar Monte στη Σάντα Κρουζ. Η Dieseldorff είναι μια νοσηλεύτρια που επίσης κάνει αμβλώσεις και εκπαιδεύει και άλλους να τις κάνουν.


Και συνεχίζει η ίδια: «Ήταν ευχάριστο να μπορώ να προοδεύσω και να γίνω πάροχος αμβλώσεων και η ίδια, να παρέχω φροντίδα με ασφάλεια (!), συμπάθεια και χωρίς στιγματισμό στις ασθενείς. Και τώρα, σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, να εκπαιδεύω άλλους να κάνουν το ίδιο».

Μια μελέτη του 2013 από το πρόγραμμα εκπαίδευσης στις αμβλώσεις Ryan Residency στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο συμπέρανε ότι οι αμβλώσεις που διαπράττονται από μη γιατρούς είναι πιο πιθανό να καταλήγουν σε επιπλοκές, σε σχέση με αυτές που διαπράττονται από γιατρούς. Έτσι, καθώς αυτή η νομοθεσία αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των αμβλώσεων που διαπράττονται στην Καλιφόρνια, σημαίνει επίσης ότι η ζωή περισσότερων γυναικών θα τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο για τραυματισμούς ή και για τα ακόμη χειρότερα…

Μετά από αυτές τις πρωτοβουλίες ποιος μπορεί ακόμη να ισχυρίζεται πως η φονική άμβλωση είναι υπηρεσία «υγείας» και πως  όταν γίνεται σύμφωνα με το νόμο εξασφαλίζει την υγεία και την ακεραιότητα στη γυναίκα;

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!

Αφήστε με να ζήσω!

Ακαδημίας 78Δ (Ισόγειο), 106 78 ΑΘΗΝΑ

τηλεφωνικώς: (+30) 2103802615

e-mail: info@afistemenaziso.gr

 Συμπληρώστε τη φόρμα στη σελίδα επικοινωνίας

Αφίσες - Φυλλάδια

afises fylladia

Ενημερωτικό Δελτίο

enimerotiko