Σχόλιο Ενωμένη Ρωμηοσύνη: Η συγκεκριμένη θλιβερή είδηση αποτελεί ένα ενδεικτικό αλλά ταυτοχρόνως χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας ευρείας τακτικής ώστε να αντιληφθούμε πώς ο δυτικός κόσμος αντιλαμβάνεται την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Δυστυχώς, η διενέργεια της ιατρικής πράξης της έκτρωσης έχει προτεραιοποιηθεί σε πολλά κράτη διεθνώς έναντι της αντιμετώπισης άλλων βαρύτατων νόσων και περιστατικών. Εκείνο βέβαια που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα έτι περαιτέρω είναι ότι αυτή η τακτική ακολουθείται και εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού…
Πάνω από πενήντα χιλιάδες επεμβάσεις έχουν «ακυρωθεί ή αποφευχθεί» έως σήμερα, ενώ οι εκτρώσεις συνεχίζονται με γρήγορο ρυθμό
Τα νοσοκομεία του Οντάριο εξακολουθούν να διενεργούν εκτρώσεις ως «απαραίτητη παροχή» ακόμη και αν συγχρόνως ακυρώνουν ή καθυστερούν χειρουργεία για θεραπεία καρκίνου και καρδιολογικών προβλημάτων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για την πανδημία του κορωνοϊού, και εν μέσω προειδοποιήσεων ότι δεκάδες ανθρώπων ενδεχέται να έχουν πεθάνει ως άμεσο επακόλουθο αυτών των καθυστερήσεων.
Πράγματι, η υπουργός Υγείας του Οντάριο Christine Elliott αναγνώρισε νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα ότι από μια ανάλυση των δεδομένων που ανακοινώθηκε από το Δίκτυο Υγείας του Πανεπιστημίου του Τορόντο εκτιμήθηκε πως 35 άνθρωποι μπορεί να έχουν πεθάνει επειδή δεν τους παρασχέθηκε εγχείρηση καρδιάς εγκαίρως, ανέφερε η ιστοσελίδα Canadian Press.
Επιπλέον, το γραφείο διαχείρισης των οικονομικών του Οντάριο (FAO) έβγαλε ανακοίνωση την ίδια μέρα που προειδοποιούσε ότι η συνέχιση των καθυστερήσεων θα επιφέρει «χειρότερα αποτελέσματα στην υγεία».
Από την 22η Απρίλιου, « εως και 52.700 επεμβάσεις έχουν ακυρωθεί ή αποφευχθεί,» και «κάθε εβδομάδα πού η έξαρση του κορωνοϊού συνεχίζεται, έως και 12.200 περισσότερες καθυστερούνται», ανέφερε το FAO.
Kαι ενώ αυτό αποδεσμεύει πόρους για τους ασθενείς που έχουν νοσήσει απο τον κορωνοϊό, «θα οδηγήσει επίσης και σε σημαντική πίεση για τα νοσοκομεία, λόγω της ζήτησης μαρκοπρόθεσμα, » διατύπωσε στην ανακοίνωση του το FAO.
«Εφόσον οι περισσότερες καθυστερημένες επεμβάσεις είναι αναγκαίες ιατρικώς, όσο περισσότερο αυτές αναβάλλονται, τόσο χειρότερα αποτελέσματα στη δημόσια υγεία θα μπορούσαν να επέλθουν στο Οντάριο και τόσο δυσκολότερο θα μπορούσε να γίνει να καλυφθούν οι συσσωρευμένες επεμβάσεις λόγω καθυστερήσεων.»
Από όλες τις αναφορές φαίνεται ότι τίποτα από τα προαναφερθέντα δεν επηρεάζει τη διενέργεια των εκτρώσεων, η οποία συνεχίζεται στα νοσοκομεία όπως και πριν, με ελάχιστες καθυστερήσεις.
Αυτό επιβεβαιώθηκε από νοσοκομεία στην Οττάβα, στο Τορόντο και στο Λονδίνο, με τα οποία επικοινώνησε η ιστοσελίδα LiveSiteNews.
«Για έκτρωση, κλείνουμε ραντεβού όπως κάναμε και πρωτύτερα• όλο αυτό με τον κορωνοϊό δεν έχει επηρεάσει καθόλου τα ραντεβού για έκτρωση,» είπε στην ιστοσελίδα LifeSiteNews μία ιατρική σύμβουλος από το Κέντρο Αντισύλληψης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Τορόντο.
Όσον αφορά το ρίσκο για τον κορωνοϊό, «όλοι οι ασθενείς πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο» είπε. Αν η μητέρα βγει αρνητική για τον κορωνοϊό, «θα κάνουν την επέμβαση,» ενώ αν βγει θετική, «από όσο ξέρω, πρέπει να ορίσουν ραντεβού για θεραπεία, ή ό,τι πρέπει να κάνουν, θα το κάνουν.»
«Ακόμη τις κάνουμε,» είπε στην ιστοσελίδα LifeSiteNews εκπρόσωπος της Κλινικής Οικογενειακού Προγραμματισμού ενός νοσοκομείου της Οτάβα. «Η έκτρωση θεωρείται απαραίτητη παροχή, οπότε συνεχίζουμε τη λειτουργία μας.»
«Ακόμη τις κάνουμε, ναι,» δήλωσε μέλος του προσωπικού στο Πρόγραμμα «Επιλογές κατά την Εγκυμοσύνη» στο Κέντρο Υγείας Γυναικών στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Λονδίνου.
Σύμφωνα με το μαγνητοφωνημένο μήνυμα του Προγράμματος «Επιλογές κατά την Εγκυμοσύνη», αυτό «προσφέρει υπηρεσίες φαρμακευτικής έκτρωσης εως και την 10η εβδομάδα κύησης και υπηρεσίες χειρουργικής έκτρωσης έως και την 24η εβδομάδα κύησης.» Ενδέχεται να υπάρχει περίοδος αναμόνης δύο εβδομάδων από την πρώτη επαφή εως μια εκτίμηση από νοσηλεύτρια, λέει το μήνυμα.
Άλλη πηγή είπε στην ιστοσελίδα LifeSiteNews, με την προϋπόθεση να διατηρήσει τη ανωνυμία της, ότι ένα νοσοκομείο στο Οντάριο εκτελεί πολλαπλές εκτρώσεις κάθε δεύτερη εβδομάδα ενώ παράλληλα μείωνει σημαντικά τον αριθμό των χειρουργείων μαστού, παχέος εντέρου, ήπατος και καρκίνου του δέρματος.
Ενώ μια γυναίκα θα περιμένει το πολύ δύο εβδομάδες για την έκτρωση, οι ασθενείς με καρκίνο αντιμετωπίζουν απροσδιοριστες καθυστερήσεις στα χειρουργεία, τα οποία είναι συχνά το πρώτο βήμα για τη θεραπεία τους, ανέφερε η πηγή.
Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον ιατρό Stewart Kennedy, επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης του κορωνοϊού στο Περιφερειακό Κέντρο Επιστημών Υγείας του Thunder Bay, ο οποίος είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι τα χειρουργεία για θεραπεία καρκίνου έχουν μειωθεί κατά 34% από την στιγμή που τα πρωτόκολλα για την πανδημία τέθηκαν σε εφαρμογή.
Προειδοποίησε επίσης για τις τρομερές συνέπειες της καθυστέρησης τόσων πολλών χειρουργείων – μια πολιτική την οποία η κυβέρνηση του Ford δε δείχνει να σκέφτεται να αλλάξει σύντομα.
« Έχω πει πολλές φορές ότι θα έχουμε περισσότερους θανάτους, όχι από τον κορωνοϊό, αλλά από τις υπηρεσίες που εκκρεμούν, και τους ανθρώπους οι οποίοι δε θέλουν να εκθέσουν τις επιτακτικές ανάγκες τους, » είπε ο Kennedy στην ιστοσελίδα Thunder Bay NewsWatch.
Άλλες δικαιοδοσίες, όπως η Ιαπωνία, έχουν αναφέρει ότι η « καθυστέρηση σε ορισμένους τύπους χειρουργείου» έχει οδηγήσει σε «άυξηση της νοσηρότητας κατά 17%,» ο οποίος είναι ο δείκτης των ασθενειών σε συγκεκριμένο πληθυσμό, ή «το κόστος των προβλημάτων υγείας,» είπε ο Kennedy.
«Η νοσηρότητα μπορεί να οδηγήσει σε θνησιμότητα»
Παρόμοιους προβληματισμούς εξέφρασε η Janet Smith – κάτοικος του Οντάριο, η οπόια έγραψε στον πρόεδρο του Οντάριο Doug Ford για να τον ευχαριστήσει για την προσπάθεια του να περιορίσει την πανδημία και να διατυπώσει την ανησυχία της σχετικά με τους λόγους που οι κλινικές εκτρώσεων παραμένουν ανοιχτές «όταν η κυβέρνηση επιμένει πως όλα τα περιττά ιατρικά τεστ και χειρουργεία πρέπει να ακυρωθούν ή να αναβληθούν.»
«Πάσχω από μια μη-διεγνωσμένη νόσο και μου έχουν πει ότι πρέπει να περιμένω για τα αποτελέσματα των εξετάσεων μέχρι τον Ιούλιο το νωρίτερο• ο σύγυγός μου θα μπορούσε να τυλφθωθεί αν δε βλέπει τακτικά τον ιατρό του,» έγραψε η Smith στο γράμμα, το οποίο πάρθηκε από την ιστοσελίδα LifeSiteNews.
«Αλλά τα ραντεβού έχουν επίσης αναβληθεί ώστε να αποδεσμευθεί ιατρικός εξοπλισμός και υγειονομικό προσωπικό,» είπε. «Tι γίνεται με όλο τον ιατρικό εξοπλισμό και τα φάρμακα που απαιτεί η έκτρωση; Γιατί δεν προστίθενται στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού;»
«Το γεγονός ότι επιτρέπονται εκτρώσεις ‘από επιλογή’ είναι προσβολή σε όλους όσους έχουν θυσιαστεί και συνεχίζουν να θυσιάζονται για το κοινό καλό της επαρχίας μας.»
Η ιστοσελίδα LifeSiteNews επιδίωξε να έρθει σε επαφή με την Elliott και το Υπουργείο Υγείας για να σχολιάσουν τα γεγονότα, αλλά δεν είχε ανταπόκριση.
Η οργάνωση «Campaign Life Coalition», το εθνικό πολιτικό λόμπι του Καναδά υπέρ της ζωής και υπέρ της διαφύλαξης του θεσμού της οικογένειάς, έχει ασκήσει δριμεία κριτική στους προέδρους για τη συνέχιση των εκτρώσεων κατα τη διάρκεια της πανδημίας, αξιολογώντας τες ως μη-απαραίτητες.
Οι Καναδοί που τάσσονται υπέρ της ζωής απεχθάνονται το γεγονός ότι περιττές ιατρικώς και ‘από επιλογή’ εκτρώσεις, οι οποίες διενεργούνται καθαρά για λόγους άνεσης και ευκολίας στον τρόπο ζωής, τίθενται σε προτεραιότητα εις βάρος άλλων ιατρικών θεραπειών, όπως χειρουργείων για καρκίνο του μαστού, και άλλων επεμβάσεων και θεραπειών που είναι πράγματι απαραίτητες για να κρατήσουν τους ανθρώπους ζωντανούς και υγιείς,» είπε ο Jack Fonseca, διευθυντής των πολιτικών λειτουργιών της Campaign Life.
«Είναι παρανοϊκοί οι υπουργοί υγείας και οι πρόεδροι των επαρχιών του Καναδά; Θέλει όντως η Christine Elliott του Οντάριο, και όλοι οι επαρχιακοί ομόλογοι της στον Καναδά, να πουν στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού ότι οι εγχειρήσεις τους είναι λιγότερο ¨απαραίτητες¨ από αυτές που αφαιρούν τις ζωές αγέννητων μωρών;» επεσήμανε σε ένα email του προς την ιστοσελίδα LifeSiteNews.
«Πρέπει να υψώσουμε τις φωνές μας για να πούμε στους Προέδρους μας και στους Υπουργούς Υγείας ότι η έκτρωση δεν είναι ποτέ ιατρικώς απαραίτητη, επομένως, όλες οι εκτρώσεις «από επιλογή» πρέπει να διακοπούν άμεσα και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της πανδημίας του ιού της Wuhan.
Πηγή: lifesitenews.com, Ενωμένη Ρωμηοσύνη