Τους τελευταίους τρεις μήνες, κανένα νεογνό κοριτσάκι δεν γεννήθηκε σε 132 χωριά στο Uttarakhand : Αναφορά.
Σε 132 χωριά του Uttarkhashi, στο Uttarakhand, σύμφωνα με μία αναφορά, δεν έχει γεννηθεί ούτε ένα μωρό κοριτσάκι.
Αυτή η αφύσικη στατιστική παραπέμπει σε επιλεκτικές αμβλώσεις λόγω φύλου ή σε περιστατικά εμβρυοκτονίας θηλέων νεογνών.
Σχετικά με τις γεννήσεις που δηλώθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες, αναφέρθηκαν 51 τοκετοί στην περιοχή Dunda, 49 στο Bhatwari, 47 στο Naugaun, αλλά ανάμεσα σε αυτούς δεν δηλώθηκε κανένα κορίτσι.
Οι δραστηριότητες των αναφερθέντων χωριών θα είναι υπό αυστηρή επιτήρηση για τους επόμενους έξι μήνες.
Ο Έπαρχος της περιοχής του Uttarakαshi, Ashish Chauhan, δήλωσε πως τα 132 χωριά έχουν στοχοποιηθεί για έρευνα από το τοπικό κυβερνητικό κλιμάκιο.
Ζητήθηκε από τους κρατικούς κοινωνικούς λειτουργούς, ASHA (Accredited Social Health Activist), να είναι πιο προσεκτικοί.
Απέναντι στη γενική αναλογία γεννήσεων, 963 κοριτσιών προς 1.000 αγόρια, η περιοχή του Uttarkashi έχει μόνο 958 κορίτσια.
Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=UljZfFJOpC8
Σχόλιο «Αφήστε με να ζήσω!»:
Η είδηση αυτή, η οποία αφορά το Uttarakhand, μια περιοχή της Ινδίας κοντά στα Ιμαλάϊα, και είδε το φως της δημοσιότητας προ μηνών
(Ιούλιος 2019), μας έδωσε την αφορμή να προβληματισθούμε για άλλη μια απαράδεκτη πρακτική που συνδυάζεται με το φαινόμενο των αμβλώσεων, την επιλεκτική άμβλωση των θηλέων εμβρύων που γίνεται για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους.
Ο λόγος άρρεν προς θήλυ κατά την γέννηση, για ολόκληρο τον κόσμο είναι περίπου 101 αγόρια προς 100 κορίτσια (στοιχεία 2018).
Ειδικότερα, η φυσική αναλογία μεταξύ ανδρών και γυναικών κατά τη γέννηση υπερέχει ελαφρώς για το ανδρικό φύλο και είναι περίπου 1,05 ή 1,06 άνδρες / ανά γυναίκα.
Όταν εκδηλώνεται κάποια ανισορροπία στην παραπάνω αναλογία του φύλου, αυτή υποδηλώνει την επίδραση κάποιου παράγοντα. Εδώ ανήκουν πιθανοί φυσικοί παράγοντες, έκθεση σε φαρμακευτικές ή χημικές ουσίες, περιβαλλοντικοί ρύποι , αλλά και τα σοβαρότερα, επιλεκτικές εκτρώσεις με βάση το φύλο και παιδοκτονία με βάση το φύλο.
Η επιλογή του φύλου είναι απαράδεκτη τακτική και έχει τρομερές συνέπειες, τόσο για τα αγόρια που επιζούν, διότι δυσκολεύονται να βρουν σύντροφο για να κάνουν οικογένεια, όσο και για τις κοινωνίες που στερούνται την ιδιαίτερη προσφορά των γυναικών. Και βέβαια συνυπάρχουν όλες οι γνωστές τραγικές πνευματικές και σωματικές συνέπειες της άμβλωσης.
Όλα τα αγέννητα παιδιά έχουν ξεχωριστή προσωπικότητα και χαρίσματα. Εάν τους επιτρέψουμε να έλθουν στο κόσμο, η παρουσία τους έχει πάντα πολλά και σπουδαία να μας χαρίσει.