Η Ολυμπιονίκης αθλήτρια Brianna McNeal πίστεψε ότι η άμβλωση θα προωθούσε την καριέρα της, αλλά την κατέστρεψε…

Η Ολυμπιονίκης αθλήτρια Brianna McNeal πίστεψε ότι η άμβλωση θα προωθούσε την καριέρα της, αλλά την κατέστρεψε…

 

Η άμβλωση είναι τελικά η πιο αποτυχημένη επιλογή «επιτυχίας»…

Από: Micaiah Bilger,

LifeNews.com- Διεθνείς ειδήσεις.

2 Ιουλ 2021, Ουάσιγκτον

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Brianna McNeal αποκάλυψε αυτήν την εβδομάδα ότι ταλαιπωρείται από τύψεις και κατάθλιψη μετά την έκτρωση που έκανε στο αγέννητο μωρό της το 2020 για να προωθήσει την αθλητική της καριέρα.

Η “USA Today” αναφέρει ότι η αθλήτρια της Καλιφόρνιας μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την άμβλωσή της από την ώρα που η υπηρεσία που επιβλέπει την εντιμότητα στον αθλητισμό, η Athletics Integrity Unit, της απαγόρευσε  τον περασμένο μήνα να αγωνιστεί.

Η McNeal κατηγορήθηκε από την επιβλέπουσα υπηρεσία, για «παραβίαση της διαδικασίας διαχείρησης αποτελεσμάτων», που προβλέπει να γίνεται τακτικός έλεγχος για λήψη συγκεκριμένων ουσιών από τους αθλητές. Στη McNeal  που είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα εμπόδια των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή πενταετούς αναστολής συμμετοχής  σε αγώνες, σύμφωνα με την έκθεση.

Ωστόσο, η αθλήτρια, 29 ετών σήμερα, επιμένει ότι «δεν είχε κάνει ποτέ χρήση ντόπινγκ κατά το παρελθόν, ούτε πρόκειται να κάνει στο μέλλον» και ο αποκλεισμός της σχετίζεται με  την «πολύ δύσκολη συναισθηματικά περίοδο», όταν είχε κάνει την έκτρωσή της, σύμφωνα με τους New York Times.

Στις 12 Ιανουαρίου 2020, δύο ημέρες μετά την έκτρωσή της, η McNeal παρέλειψε να υποβληθεί  στον απαιτούμενη έλεγχο για παράνομες ουσίες. Αργότερα, όταν παρουσίασε τα ιατρικά της αρχεία για να δικαιολογήσει στους υπεύθυνους του αθλητισμού το λόγο που παρέλειψε το τεστ, σύμφωνα με την έκθεση του αποκλεισμού της, είχε αλλάξει την ημερομηνία κατά την οποία υπεβλήθη σε έκτρωση.

Η McNeal δήλωσε ότι είχε πολλά συναισθηματικά προβλήματα εκείνη την εποχή, και άλλαξε από μόνης την ημερομηνία έκτρωσης κατά 24 ώρες στα ιατρικά της αρχεία επειδή "πίστευε ότι η κλινική της έκτρωσης είχε κάνει λάθος".... Η αλλαγή της ημερομηνίας αποτέλεσε τη βάση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου να  αποκλείσει την αθλήτρια από τους αγώνες.

Η αθλήτρια παραδέχτηκε δημοσίως ότι έκανε την άμβλωση επειδή ήθελε να είναι σε θέση να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πίστευε ότι η εγκυμοσύνη της θα εμπόδιζε τα όνειρά της. Ωστόσο η McNeal άρχισε μετά την έκτρωσή της να αισθάνεται τύψεις για την πράξη της και να υποφέρει από κατάθλιψη. Έχει χριστιανική παιδεία - κατά  δήλωσή της-  και ζήτησε τη βοήθεια ενός πνευματικού ατόμου για να συνέλθει....

Η συντριβή της ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν οι Ολυμπιακοί αγώνες αναβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού έως το 2021, επειδή με αυτή τη καθυστέρηση κατάλαβε ότι θα μπορούσε να είχε τελικά το μωρό της.

Η McNeal ήταν τόσο συγκλονισμένη και αποπροσανατολισμένη μετά την άμβλωση, που όπως δήλωσε δεν κατάλαβε ότι η αλλαγή της ημερομηνίας θα ήταν κάτι κακό. … Στην υπόθεση εναντίον της, η World Athletics από την πλευρά της, υποστήριξε ότι δεν πίστευε ότι ήταν τόσο τραυματισμένη από την έκτρωση ώστε να μπερδέψει την ημερομηνία της διαδικασίας.

Οι ακτιβιστές υπέρ των αμβλώσεων ισχυρίζονται ότι η συντριπτική πλειονότητα των γυναικών δεν έχει μετανιώσει για τις αμβλώσεις τους,  δεν είναι όμως σαφές εάν αυτός ο ισχυρισμός οδήγησε στην απόφαση του Παγκόσμιου Αθλητισμού για την McNeal.

Αλλά η αθλήτρια δεν είναι η μόνη στο πρόβλημά της. Παρά τα όσα ισχυρίζεται το κίνημα υπέρ της άμβλωσης, πολλές γυναίκες λυπούνται και μετανιώνουν για την έκτρωση των αγέννητων μωρών τους όταν αναγνωρίσουν ποια  είναι η αλήθεια. Το 2017, μια άλλη χρυσή Ολυμπιονίκης, η Sanya Richards-Ross, παραδέχτηκε επίσης ότι είχε κάνει  άμβλωση για να προωθήσει την αθλητική της καριέρα. Αργότερα, κατανοώντας τη πράξη της ζήτησε το έλεος του Θεού και αποφάσισε από κει και πέρα να βοηθά γυναίκες που έχουν κάνει  έκτρωση, να κάνουν το ίδιο.
 


Άλλες όμως Ολυμπιακές αθλήτριες έχουν κατά καιρούς μοιραστεί τις δικές τους  δυνατές ιστορίες κατά τη συμμετοχή στους αγώνες ενώ ήταν έγκυες και ότι επέλεξαν τη  ζωή για τα μωρά τους, για να αποδείξουν ότι τα τελευταία άξιζαν κάθε θυσία.

 

Πηγή: lifenews.com

 

Σχετικά άρθρα

Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» είναι ένα κίνημα Υπέρ της Ζωής του Αγέννητου παιδιού (Pro-life).

Βασική αρχή του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω!» είναι η επιστημονική θέση ότι αρχή της ανθρώπινης ζωής είναι η πρωταρχική στιγμή της σύλληψης (δηλ. της γονιμοποιήσεως του ωαρίου από το σπερματοζωάριο).

Η ανθρώπινη ζωή που δημιουργείται τη στιγμή της γονιμοποίησης, ως μονοκύτταρος ζυγώτης, είναι ήδη άνθρωπος και αξίζει ως άνθρωπος την τιμή και την προστασία.

Οποιαδήποτε καταστροφική δράση επί της ανθρώπινης ζωής, είτε άμεσα με τη μορφή μηχανικής ή χημικής ή άλλης (π.χ ακτινοβολίας κλπ.) επέμβασης, είτε έμμεσα με τη μορφή στέρησης των υποστηρικτικών της ζωής λειτουργιών, που αφορούν τον νεοσχηματισθέντα άνθρωπο, και σε οποιοδήποτε στάδιο ανάπτυξης αυτού (ως ζυγωτού, μοριδίου, βλαστοκύστης, πρώιμα εμφυτευμένου εμβρύου ή επόμενου σταδίου ανάπτυξης έως και τον τοκετό), η οποία οδηγεί σε καταστροφή και τερματισμό της ζωής του, συνιστά αφαίρεση ανθρώπινης ζωής και είναι πράξη που προσβάλλει άμεσα το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή.

Το κίνημά μας για λόγους επιστημονικούς και με βάση την Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε τέτοια πρακτική και υποστηρίζει την ανθρώπινη ζωή από τη στιγμή της γονιμοποίησης.</p style="text-align: justify;">

Βοήθησε και εσύ το έργο του «Αφήστε με να ζήσω!».