ΝΙΚΗ! Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανατρέπει την ‘’Roe v. Wade’’ με μια ιστορική απόφαση υπέρ του αγέννητου παιδιού!

 

Από «Αφήστε με να ζήσω!»

Ουάσιγκτον, D.C. – Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ,  εξέδωσε μια ιστορική απόφαση που ανατρέπει τη δική του προηγούμενη απόφαση του 1973 «Roe  v. Wade» και δίνει τη δυνατότητα στις μεμονωμένες πολιτείες να προστατεύουν πλήρως την ζωή του αγέννητου παιδιού! Επικύρωσε επίσης την απαγόρευση των αμβλώσεων μετά τις 15 εβδομάδες της πολιτείας του Μισισιπή, γνωστή ως Dobbs v. Jackson.

     

Η απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε από τον δικαστή Samuel Alito και στην υπογραφή του προστέθηκαν και αυτές των δικαστών Clarence Thomas, Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh και Amy Coney Barrett. Η απόφαση δηλώνει ότι η  Roe «ήταν πολύ λάθος από την αρχή».

«Το σκεπτικό της “Roe” ήταν εξαιρετικά αδύναμο και η απόφαση είχε καταστροφικές συνέπειες», έγραψε ο Alito. «Το Σύνταγμα δεν κάνει καμία αναφορά στην άμβλωση και κανένα τέτοιο δικαίωμα δεν προστατεύεται σιωπηρά από καμία συνταγματική διάταξη». Και συνέχισε: «Είναι καιρός να είμαστε προσεκτικοί στην ερμηνεία του Συντάγματος και να επιστρέψουμε το ζήτημα των αμβλώσεων στους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού».

Η πολυαναμενόμενη απόφαση δέχθηκε επιθέσεις στις αρχές Μαΐου, όταν το ενημερωτικό  site Politico δημοσίευσε ένα προσχέδιο της γνώμης του Alito το οποίο είχε διαρρεύσει από το γραφείο του. Το προσχέδιο της απόφασης για ανατροπή είχε προκαλέσει σοκ σε όλο το πολιτικό φάσμα, με τους υποστηρικτές της ζωής να χαίρονται με επιφυλάξεις, τους πολιτικούς υπέρ των αμβλώσεων και τους ακτιβιστές να ξεσπούν με οργή και πολλούς να εικάζουν ότι η διαρροή ίσως είχε σκοπό να πιέσει τους δικαστές ώστε να ανατρέψουν τις ψήφους τους ή να υποδαυλίσει  μίσος και απειλές εναντίον τους και όλα τα μέρη να αναρωτιούνται αν αυτή ήταν η τελική απόφαση ή θα υπόκειτο σε αλλαγές.

Το γεγονός ότι η τελική απόφαση για την ανατροπή της Roe παρέμεινε σταθερή παρά την  από πολλών μηνών ακούμενη πίεση, αντανακλά την δέσμευση της πλειοψηφίας των δικαστών στην αρχή που διατύπωσε τον Μάιο ο συντηρητικός δικαστής Clarence Thomas, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ένα ίδρυμα που μπορεί να εκφοβιστεί προκειμένου να σου δώσει ακριβώς τα αποτελέσματα που εσύ θέλεις».

breaking us supreme court overturns roe v wade in historic ruling 02


Η απόφαση έχει τεράστιες συνέπειες, τόσο άμεσες όσο και μακροπρόθεσμες.
Περισσότερες από είκοσι πολιτείες έχουν αυτή τη στιγμή νόμους έτοιμους να απαγορεύσουν ουσιαστικά την άμβλωση εντός των συνόρων τους μετά την κατάργηση του Roe, ενώ ήδη από πριν τον  «Roe» υπήρχαν απαγορεύσεις για τις αμβλώσεις καθώς και «νόμοι ενεργοποίησης», που σχεδιάστηκαν να μην ισχύσουν μέχρις ότου να ληφθεί μια απόφαση όπως η σημερινή. Σε αυτές τις πολιτείες, η άμβλωση είναι πλέον παράνομη.

Άλλες δεκαπέντε πολιτείες συν την περιφέρεια της Columbia έχουν νόμους που προστατεύουν νομικά την άμβλωση, τρεις από τις οποίες κωδικοποιούν ρητά  αυτή την πρακτική ως «δικαίωμα». Προς το παρόν, η άμβλωση θα παραμείνει νόμιμη σε αυτές τις περιφέρειες, καθώς και στις υπόλοιπες πολιτείες που δεν έχουν διευκρινίσει ακόμη το καθεστώς της άμβλωσης. Τώρα όμως χωρίς το καθεστώς υποστήριξης της «Roe» οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για το θέμα μόνοι τους ή να ασκήσουν πίεση στους εκλεγμένους τους εκπροσώπους ώστε να αλλάξουν το νόμο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Οι υποστηρικτές του αγέννητου παιδιού στο Κογκρέσο μπορούν τώρα να επιδιώξουν την απαγόρευση των αμβλώσεων σε εθνικό επίπεδο.

Αυτή είναι μια από τις σπουδαιότερες μακροπρόθεσμες συνέπειες της απόφασης: Η αίσθηση πως υπάρχει η ανάγκη μιας νέας κινητοποίησης για την αγέννητη ζωή. Τώρα που η πολιτική για τις αμβλώσεις μπορεί να αποφασιστεί άμεσα μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων της κυβέρνησης και οι πολιτικοί δεν μπορούν πλέον να επικαλούνται τους δικαστές ως δικαιολογία για την δική τους αδράνεια, οι νομοθετικές προσπάθειες σχετικά με την άμβλωση και οι πιέσεις προς το lobby της άμβλωσης είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν δραματικά σε ολόκληρη τη χώρα, με το ζήτημα να αποκτά ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα από τους ακτιβιστές και  τους ψηφοφόρους.

Ιατροί, μέλη  του American College of Pediatricians,  χαιρέτησαν την ανατροπή της καταστροφικής Roe v. Wade που αφαίρεσε την ζωή σε περίπου 63 εκατομμύρια παιδιά από το 1973 ως σήμερα, δηλώνοντας στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν:

«Το Ανώτατο Δικαστήριο υποστηρίζει επιτέλους την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής έστω και πολύ καθυστερημένα. Η ακεραιότητα του ιατρικού επαγγέλματος εξαρτάται από μια συνεπή και ηθική ζωή. Τώρα, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη ζωογόνο αποστολή του ιατρικού επαγγέλματος απαλλαγμένη από τη θανατηφόρα πρακτική της άμβλωσης.- Dr. Quentin Van Meter, Πρόεδρος του ACPeds

«Αυτή η απόφαση εγκαινιάζει ένα λαμπρό μέλλον για τους γονείς και τα παιδιά τους. Η σχέση ανάμεσα στη  γυναίκα και το παιδί της, γεννημένο ή αγέννητο είναι πολύτιμη. Το Δικαστήριο έκανε ένα ιστορικό βήμα σήμερα για τη διατήρηση αυτού του άρρηκτου δεσμού. -Dr. Jill Simons, Εκτελεστική Διευθυντής του ACPeds

«Είμαστε γιατροί που συμφωνούμε με τη δίκαιη μεταχείριση κάθε ανθρώπου, επομένως πιστεύουμε ότι κάθε άτομο είναι ανεκτίμητο. Σήμερα αποδόθηκε δικαιοσύνη – αληθινή δικαιοσύνη για τα αγέννητα παιδιά. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων πιστεύει ότι ο σύνδεσμος μητέρας-βρέφους είναι τόσο πολύτιμος (όπως είναι και του πατέρα-βρέφους), ώστε είναι ζωτικής σημασίας να καλλιεργούνται οι δυνατότητες που εξασφαλίζουν την ευημερία και των δύο». -Dr. Robin Pierucci, Πρόεδρος της Επιτροπής Pro-Life του ACPeds

Το κίνημα «Αφήστε με να Ζήσω» χαιρετίζει την ιστορική αυτή απόφαση-ανατροπή που θα χαρίσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους!  Το κίνημά μας συνεχίζει τον ειρηνικό του αγώνα υπέρ της αγέννητης ζωής,  προσευχόμενο κάθε άνθρωπος αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός, ιατρικός και νομικός κόσμος της πατρίδας μας να ακούσουν τη φωνή του αγέννητου παιδιού, το σιωπηλό κλάμα των μετανοημένων γονέων και τη φωνή της πατρίδας ώστε να ανατραπούν όλες οι απάνθρωπες αποφάσεις εναντίον των ανυπεράσπιστων και αθώων παιδιών μας.

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

1. https://www.lifesitenews.com/news/breaking-us-supreme-court-overturns-roe-v-wade-in-historic-ruling/

2. Δελτίο τύπου του  American College of Pediatricians της 24 Ιουνίου 2022 με τίτλο: «VICTORY! Supreme Court Upholds Dobbs, Overturns Roe v. Wade in Historic Pro-Life Win» https://acpeds.org/

 

 

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!