Ο Μπένσον, γεννημένος πρόωρα στις 22 εβδομάδες κύησης, βρίσκεται πλέον στο σπίτι του

Νωρίς το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 2017, η Μέγκαν Άρτμαν οδηγήθηκε σε πρόωρο τοκετό, έχοντας συμπληρώσει μόλις 22 εβδομάδες και πέντε ημέρες εγκυμοσύνης. Γέννησε το γιό της Μπένσον, με τους ιατρούς να ανακοινώνουν σε αυτή και στον σύζυγό της Τιμ ότι, ο μικροσκοπικός γιός τους δεν θα ζούσε περισσότερο από λίγες ώρες. Όμως ο Μπένσον είχε άλλες σκέψεις και εν τέλει την 26η Απριλίου του 2018, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από σχεδόν έξι μήνες νοσηλείας.

“Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι να σας ανακοινώσουμε ότι αυτός ο μικρός και σκληροτράχηλος νέος, αποφοίτησε από το Νοσοκομείο την Πέμπτη”, έγραψε στο Facebook, την δευτέρα 2 Μαΐου η μητέρα του. “Τα κατάφερε με τιμητική διάκριση και ήταν ο πρώτος της “τάξης” του. Προσθέτω αυτό το σχόλιο, διότι ειλικρινά μπόρεσε να επιτύχει πολύ περισσότερα από όσα οποιοσδήποτε θα περίμενε”. Μετά από παραμονή 174 ημερών (και νυκτών), χωρίς τη μητέρα του, η αναμενόμενη ημέρα τελικά ήλθε. Οι καρδιές μας ήταν τόσο πολύ γεμάτες. Πήγαμε ξανά στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, τακτοποιήσαμε ορισμένες τελευταίες λεπτομέρειες, πήραμε το παιδί μας και αφού διασχίσαμε τους διαδρόμους, βγήκαμε οριστικά από τις πόρτες του νοσοκομείου. Ναι πήραμε στο σπίτι μας το παιδί μας. Δόξα τω Θεώ!

 

 

Ο Μπένσον γεννήθηκε με βάρος μόνο 510 γραμμάρια. Ήταν τόσο πρόωρος που τα ματάκια του ήταν ακόμη κλειστά. Παρά την απογοητευτική πρόγνωση των ιατρών, η καρδούλα του Μπένσον δεν σταμάτησε να κτυπά και τα ανώριμα πνευμόνια του συνέχισαν να λειτουργούν. Τον άφησαν με την μητέρα του για πέντε ολόκληρες ώρες, διότι οι ιατροί δεν περίμεναν ότι θα μπορούσε να ζήσει και για τον λόγο αυτό της είπαν να το κρατήσει καθώς θα ξεψυχούσε. Όμως όταν η ιατρική ομάδα είδαν ότι ο Μπενσόν αποδείκνυε πόσο μαχητής ήταν, άλλαξαν απόφαση και τον βοήθησαν, μεταφέροντάς τον στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Μόλις μετά από 36 ώρες, του αφαίρεσαν την υποστήριξη οξυγόνου και παρουσίαζε μικρές βελτιώσεις στην κλινική του εικόνα.

 

 

“Άπαντες ανέμεναν ότι θα πέθαινε μέσα σε μια ώρα, όμως δείχνοντας το σθένος του επί 5 ολόκληρες ώρες από τη στιγμή της γέννησής του, αναπνέοντας σταθερά και έχοντας μια αξιοπρεπή καρδιακή λειτουργία, τους είπαμε ότι αρνούμαστε να παραιτηθούμε από την προσπάθειά μας να το κρατήσουμε στη ζωή”, έγραψε η κα Άρτμαν στο Facebook και συνέχισε λέγοντας “προσπάθησαν να με πείσουν απλώς να τον κρατήσω στην αγκαλιά μου, μέχρι να πεθάνει, όμως επιμέναμε να του παράσχουν νεογνική φροντίδα, παλεύοντας για τη ζωή του. Πράγματι έκαναν μια εξαίρεση για αυτόν, ένεκα του συγκλονισμού τους από το πόσο καλά τα πήγαινε (χωρίς βοήθεια), εν αντιθέσει με τη συνηθισμένη πρακτική τους: να μην προσπαθούν καθόλου για τόσο πρόωρα βρέφη”.

Η κα Άρτμαν παρατήρησε ότι η καρδιά του Μπένσον κτυπούσε με πολύ καλό ρυθμό, και απαίτησε να της χορηγήσουν ένα μηχάνημα άντλησης γάλακτος αλλά και να τη βοηθήσουν να κρατήσει ζεστό το παιδάκι της. Ήταν μωβ και κρύος.

 

 

“Είπαν ότι δεν μπορούσε να ζεσταθεί γιατί δεν ήταν σε θέση να διατηρηθεί στη ζωή”, έγραψε η κα Άρτμαν και τόνισε: “Ο Κύριος είναι ο χορηγός και συντηρητής της ζωής. Είναι προφανές ότι Αυτός θέλει να κρατηθεί στη ζωή, ας βοηθήσουμε και εμείς να γίνει πραγματικότητα. Όσο πολύ και αν ήθελα να συνεχίσω να τον κρατώ στην αγκαλιά μου, τον παρέδωσα για να τον ζεστάνουν σε ένα ειδικό θερμαντικό στρώμα – θήκη. Πολύ σύντομα το χρώμα του άλλαξε προς το καλύτερο. Ας δοξάσουμε τον Θεό!”

Οι ιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί ένα πρόωρο μωρό, όπως ο Μπένσον δεν πέθαινε όπως ανέμεναν, με τον ίδιο τον ειδικό ιατρό νεογνολόγο να παραδέχεται στους γονείς του ότι, “κάποια δύναμη ζωής υπήρχε μέσα του, που δεν μπορούσε να εξηγηθεί από την επιστήμη”.

 

 

“Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί προχωράει τόσο καλά”, εξήγησε στο Facebook ο κ. Τιμ Άρτμαν, “όμως εμείς γνωρίζουμε το λόγο. Του μιλάμε για τη ζωή και μας ακούει μέσα στη θερμοκοιτίδα από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε”.

Την τρίτη ημέρα μετά την γέννησή του, ο Μπένσον βρισκόταν σε σταθερή κατάσταση, όμως ένα έλεγχος του εγκεφάλου του εντόπισε ενδείξεις για πιθανή εγκεφαλική αιμοραγία. Μια επαναληπτική εξέταση λίγες ημέρες αργότερα δεν εντόπισε αλλαγή, γεγονός που σήμαινε ότι ο Μπένσον δεν είχε εγκεφαλική αιμοραγία σε εξέλιξη – φέρνοντας κι άλλα ευχάριστα νέα στην οικογένεια.

“Είναι πολύ όμορφος με ξανθά μαλιά. Έίναι τόσο γλυκός όταν τον φθάνουμε και τον αγγίζουμε μέσα στη θερμοκοιτίδα. Στρέφεται προς τα χέρια μας όταν πλησιάζουμε, σα να θέλει να μας δείξει ότι του αρέσει να το κρατάμε”, έγραψε στο Facebook, η κα Άρτμαν.

 

 

Με τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας ζωής, ο Μπένσον έλαβε έναν Περιφερειακά Εισαγόμενο Κεντρικό Καθετήρα (Picc Line), ο οποίος αντικατέστησε τον καθετήρα που εισήγαγε την τροφή κατευθείαν στο στομάχι. Οι ιατροί επεχείρησαν να τον μετακινήσουν από την θερμοκοιτίδα, τοποθετώντας του ένα μηχάνημα Συνεχούς Θετικής Πίεσης Αέρα (CPAP), όμως βρέθηκε να κουράζεται πολύ στην αναπνοή του, οπότε και τον τοποθέτησαν πάλι σε μια μεγαλύτερη αναπνευστική συσκευή, με υποστήριξη για να “φουσκώνουν” πλήρως τα πνευμόνια του. Αμέσως άρχισε να δέχεται μητρικό γάλα σε μικρές δόσεις, κάτι το οποίο οι ιατροί δεν ανέμεναν από ένα παιδί αυτής της ηλικίας και του μεγέθους.

“Συνεχίζει να δείχνει πόσο δυνατός είναι, υπομένοντας την ιατρική φροντίδα που δέχεται πάρα πολύ καλά σε σχέσει με το πόσο μικροσκοπικός είναι”, έγραψε η οικογένεια στην ειδική ιστοσελίδα GoFundMe, που συστήθηκε για την οικονομική υποστήριξή τους. “Πήρε λίγο βάρος, πηγαίνοντας από τα 520 γραμμάρια στα 550 μέσα σε δύο ημέρες. Οι επόμενες ημέρες θα είναι ήσυχες για αυτόν, δεχόμενος συστηματική και επαναλαμβανόμενη φροντίδα. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με την πρόοδό του, παρά την πίεση που υφιστάμεθα. Θα διατηρήσουμε την πίστη μας, γνωρίζοντας ότι ο Θεός άκουσε τις προσευχές μας και θα ενδυναμώσει τον Μπένσον. Όλες οι μαίες γύρω του, τον αποκαλούν μικρό αστέρι. Όλες βρίσκονται σε απορία και έκπληξη με το πόσο καλά τα πάει. Ο Κύριος είναι αγαθός και η πίστη ανταμοίβεται”.

 

 

Τώρα πλέον στο σπίτι με την οικογένειά του, η υγεία του Μπένσον βελτιώνεται, αποδεικνύοντας ότι πάντοτε αξίζει να παλέψεις για τη ζωή, ακόμη και όταν φαίνεται απέλπιδα η προσπάθεια. Ενώ ακόμη έχει να υπερπηδήσει αρκετά εμπόδια με την αναπνευστική λειτουργία του, είναι ένα αληθινό θαύμα και ένας μεγάλος μαχητής.

“Η πρώτη εβδομάδα του Μπένσον στο σπίτι ήταν ονειρεμένη, αν και βεβαίως δεν είχαμε πολλές τέτοιες το τελευταίο διάστημα”, έγραψε η μητέρα τους στις 9 Μαΐου. “Ο ύπνος είναι ανεκτίμητος την τρέχουσα περίοδο και για τις προσεχείς εβδομάδες. Επανορθώνουμε για το χαμένο διάστημα, αλλά είμαστε απολύτως συμφιλιωμένοι με το γεγονός αυτό. Είναι τόσο μεγάλη η χαρά που τον έχουμε μαζί μας. Ο Μπένσον είναι τόσο γλυκός, χαρούμενος και εύκολος στο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του. Ήδη μετά από μία εβδομάδα στο σπίτι, ο μικρός σκληροτράχηλος νεαρός είναι κι όλας έξι μηνών. Παίρνει βάρος με ικανοποιητικό ρυθμό, χαμογελάει συχνά και αγαπάει τη ζωή. Νομίζω ότι είναι ασφαλές να πει κανείς ότι του αρέσει εδώ στο σπίτι”.

 

 

Ο Μπένσον γεννήθηκε 18 εβδομάδες πρόωρα, αλλά χάρη στους γονείς του που αρνήθηκαν να τον παρατήσουν και στους ιατρούς που πίστεψαν ότι είχε ελπίδες να τα καταφέρει, βελτιώθηκε ημέρα με την ημέρα, και επιτέλους βρίσκεται στο σπίτι του με τις τρεις αδελφές του και τους γονείς του. Συνεχιζει αν εκπλήσει τους ιατρούς και τις νοσοκόμες, και έχει περισσότερους από 64.000 χιλιάδες ανθρώπους να τον παρακολουθούν μέσω της ιστοσελίδας στο Facebook που έφτιαξαν οι γονείς του αποκλειστικά για αυτόν.

Επίσης, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και απόδειξη ότι τα παιδιά που δεν γεννήθηκαν ακόμη ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, φανερώνοντας ότι απλώς και μόνον το γεγονός ότι, ο κάθε ένας μας χαρακτηρίζεται ως “έμβρυο”, όσο βρίσκεται μέσα στην κοιλιά της μητέρας του, δεν σημαίνει ότι δεν έχει πλήρη ανθρώπινη προσωπικότητα και ότι δεν αξίζει το σεβασμό που αποδίδεται σε κάθε ανθρώπινη ζωή.

 

Πηγή: Live Action

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!