Το Πανεπιστήμιο Yale εγκαθιστά μηχάνημα- αυτόματο πωλητή, για εκτρωτικά χάπια

 

Το Πανεπιστήμιο του Yale πρόκειται να εγκαταστήσει μηχάνημα αυτόματης πώλησης που θα πουλάει εκτρωτικά δισκία  και ανδρικά προφυλακτικά.

Νιού Χάβεν, Κονέκτικατ, 11 Δεκεμβρίου 2018 (LifeSiteNews) - Οι σπουδαστές στο Silliman College του Πανεπιστημίου Yale θα μπορούν σύντομα να αποκτούν προφυλακτικά, λιπαντικά και την εκτρωτικής δράσης «επείγουσα αντισύλληψη» πολύ εύκολα και απλά βάζοντας  κάποια χρήματα στο ανάλογο μηχάνημα αυτόματης πώλησης.

Το αποκαλούμενο μηχάνημα "ευεξίας" θα εγκατασταθεί στο Good Life Center της Πανεπιστημιούπολης, πριν από τις χειμερινές διακοπές, όπως ανέφερε η σχολική εφημερίδα Yale Daily News. Θα είναι προσβάσιμο 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα, και θα προσφέρει το "χάπι της επόμενης μέρας", αυτό με την συγκεκριμένη επωνυμία "Plan B", τα προφυλακτικά, τα λιπαντικά και άλλα φάρμακα  που λαμβάνονται χωρίς ιατρική συνταγή.

Το "Plan B" είναι ήδη διαθέσιμο δωρεάν στους φοιτητές με το πρόγραμμα Υγείας Hospitalization / Specialty Care του Yale και η εκπρόσωπος του Yale, Karen Peart, λέει ότι η «επείγουσα αντισύλληψη» μπορεί να ληφθεί δωρεάν από το φαρμακείο Yale Health, ή από το τμήμα εξυπηρέτησης έκτακτων περιστατικών, Acute Care, ανεξάρτητα από το Ασφαλιστικό πρόγραμμα που έχει κάποιος.

Αλλά η φοιτήτρια Grace Cheung, που  πρώτη πρότεινε το μηχάνημα, υποστήριξε ότι το "Plan B" δεν καλύπτεται από το βασικό σχέδιο ασφάλισης του σχολείου και ότι οι σπουδάστριες που το αναζητούν δεν θα έπρέπε να περάσουν από την «ταπεινωτική διαδικασία» της αγοράς του.

"Το θέμα είναι να κάνουμε το "Plan B" πιο προσιτό και να κάνουμε τα φάρμακα γενικά πιο προσιτά", δήλωσε η φοιτήτρια Ileana Valdez '21, μία εκπρόσωπος του Συμβουλίου του Κολλεγίου Yale (YCC) η  οποία επίσης πίεσε για το μηχάνημα. "Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αποτελέσει προηγούμενο για να τοποθετηθούν περισσότερα μηχανήματα στην πανεπιστημιούπολη, που θα περιέχουν  και άλλα προϊόντα, έτσι ώστε οι φοιτητές του Yale να μην βγαίνουν από το πρόγραμμά τους για να πάνε στο φαρμακείο CVS, ειδικά οι φοιτητές από τα νέα κολέγια".

Η Melanie Boyd, βοηθός Κοσμήτορας φοιτητικών υποθέσεων του Κολεγίου, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ήταν "χαρούμενη που η YCC εργάζεται για να διαφημίσει την εύκολη πρόσβαση στο "Plan B" στο Yale Health".

Το μηχάνημα "ευεξίας" θα χρεώνει μια τιμή "ανάλογη ή και χαμηλότερη" από εκείνη των φαρμακείων για το "Plan B", σύμφωνα με την Daily News. Τα φαρμακεία CVS και Walgreens χρεώνουν $ 50 για ένα μόνο χάπι. Και οι δύο εταιρείες προσφέρουν μια ποικιλία άλλων αντισυλληπτικών προϊόντων, που είναι σημαντικά φθηνότερα.

Πιο συγκεκριμένα, το"Plan B" δεν αποτρέπει απλώς τη γονιμοποίηση. Μπορεί να λειτουργήσει θανατώνοντας έναν ήδη συλληφθέντα  άνθρωπο, ανάλογα με το πότε έχει ληφθεί από την γυναίκα.

"Αν το «Plan B» ληφθεί πέντε με δύο ημέρες πριν από την ωορρηξία, η δράση του πάνω στην ορμόνη LH εμποδίζει την ωρίμανση και απελευθέρωση του  ωαρίου, δεν συμβαίνει  γονιμοποίηση και δεν σχηματίζεται έμβρυο", εξηγεί η Dr Donna Harrison από την Αμερικανική Ένωση Μαιευτήρων και Γυναικολόγων Pro-Life. Πολλοί υπερασπιστές του "Plan B" τονίζουν αυτό το μηχανισμό δράσης για να το περιγράψουν ως εναλλακτική λύση στην άμβλωση, αλλά η Dr Donna Harrison σημειώνει ότι αν το "Plan B" ληφθεί κατά τη διάρκεια του "διήμερου παραθύρου στο οποίο μπορεί να έχουν σχηματιστεί έμβρυα, αλλά δεν έχουν θετικοποιηθεί ακόμη οι δοκιμασίες (test) εγκυμοσύνης"  τότε αυτό το σκεύασμα "έχει πιθανό εμβρυοκτόνο αποτέλεσμα και προκαλεί δυνητικά διακοπή της εγκυμοσύνης."

"Ο on-line φαρμακευτικός οδηγός του FDA, στις ΗΠΑ, αναφερόμενος στις μεθόδους αντισύλληψης, αναγνωρίζει ότι το "Plan B" "μπορεί επίσης να λειτουργήσει (...) εμποδίζοντας την προσκόλληση (εμφύτευση) του γονιμοποιηθέντος ωαρίου στη μήτρα", με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπινου εμβρύου.

Άλλες μέθοδοι προκαλούν κατά αναλογία αντιπαραθέσεις. Όλο και περισσότερες γυναίκες έχουν αρχίσει να μιλούν τα τελευταία χρόνια για τις αρνητικές σωματικές και ψυχολογικές επιδράσεις των αντισυλληπτικών.Τα από του στόματος αντισυλληπτικά έχουν συνδεθεί με αυξημένη πιθανότητα κατάθλιψης κατά 80%, με εξαπλάσια αύξηση στον κίνδυνο θρόμβωσης, καθώς και με αυξημένο κίνδυνο για σχηματισμό πηγμάτων αίματος, απώλεια μαλλιών, νόσο του Crohn, ατροφία του εγκεφάλου, καρκίνο του μαστού, σκλήρυνση των αρτηριών, γλαύκωμα και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ανταποκρινόμενο στα παραπάνω δεδομένα, το Ινστιτούτο  για την Οικογένεια του Κοννέκτικατ κατηγόρησε το Κολλέγιο πως περιέγραψε το μηχάνημα ως προσφέρον «επείγουσα αντισύλληψη», χωρίς όμως να ενημερώνει τις γυναίκες ότι τα χάπια μπορούν και θα προκαλέσουν αμβλώσεις αντί να τις αποτρέψουν.

"Οι γονείς στέλνουν τα υψηλών διανοητικών ικανοτήτων παιδιά τους σε αυτό το κορυφαίο σχολείο της Ivy League για να διαβάσουν  κλασικούς συγραφείς, να επιχειρηματολογήσουν σε πνευματικές συζητήσεις, να συσχετισθούν με μερικούς από τους κορυφαίους ακαδημαϊκούς του έθνους, να βάλουν τα θεμέλια για μια επιτυχημένη και λαμπρή καριέρα, ή να κατηχηθούν με την αθεϊστική  ιδεολογία του SJW και να εμπλακούν σε περιστασιακό σεξ;» ρώτησε η Elizabeth Johnston από το blog του Activist Mommy.

Στο Breitbart, ο Δρ Susan Berry παρατήρησε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι η μόδα του αποκαλούμενου «ασφαλούς σεξ» αφήνει τα παιδιά της Αμερικής πολύ λιγότερο ασφαλή. "Έως πρόσφατα, τον Αύγουστο, τα στοιχεία που δημοσίευσε το CDC (Center for Disease Control) αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων STDs (Sexually Transmitted Diseases), έχει εκτοξευτεί για τέταρτη συνεχή χρονιά. Όπως η ίδια έγραψε: "Από τα 20 εκατομμύρια νέα περιστατικά STDs που αναφέρoνται  κάθε χρόνο, περίπου το ήμισυ εμφανίζεται μεταξύ νέων ηλικίας από15 ως 24."

Τα τελευταία χρόνια, παρόμοια μηχανήματα αυτόματης πώλησης του «Plan B» έχουν εγκατασταθεί σε πολλά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα, όπως το Πανεπιστήμιο Stanford, το Πανεπιστήμιο Brandeis και το Πανεπιστήμιο  της Καλιφόρνιας-Davis.

 

Πηγή: lifesitenews.com

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!