Η.Π.Α.: Το Ανώτατο Δικαστήριο ανατρέπει την απόφαση «Roe v. Wade»

 

Από LifeSiteNews

Jack Bingham, 2 Μαΐου 2022.

«H Roe ήταν εξαρχής ένα τρομερό λάθος», έγραψε ο δικαστής Samuel Alito στην φερόμενη ως απόφαση που διέρρευσε.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, DC (LifeSiteNews) – Σύμφωνα με ένα προσχέδιο νόμου που διέρρευσε και φαίνεται να αποτελεί απόφαση της πλειοψηφίας των δικαστών, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, (SCOTUS), ψήφισε 5-4 υπέρ της ανατροπής της από 50 ετών ισχύουσας απόφασης «Roe v. Wade», που επέβαλε την άμβλωση κατ΄απαίτηση σε όλη τη χώρα.

Το προσχέδιο του νόμου που φέρεται ότι συντάχθηκε από τον δικαστή Samuel Alito, κατάφερε να διαρρεύσει και να φθάσει στο πρακτορείο ειδήσεων Politico.

Όπως αναφέρει το Politico, η γνωμοδότηση αποτελεί «την πλήρη, ακλόνητη αποκήρυξη της απόφασης του 1973 η οποία τότε είχε εγγυηθεί την ομοσπονδιακή συνταγματική προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση», και σηματοδοτεί μια τεράστια νίκη για το κίνημα υπέρ της αγέννητης ζωής. Η διαρροή πάντως μίας συνταχθείσας γνωμοδότησης είναι γεγονός άνευ προηγουμένου στην ιστορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, και προκαλεί συγκλονισμό στον νομικό κόσμο.

Όπως δηλώνεται στο SCOTUS@SCOTUSblog την 3η Μαΐου 2022,

"Είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο σεισμός που θα προκαλέσει αυτή η διαρροή μέσα στο Δικαστήριο, στο θέμα της καταστροφής της εμπιστοσύνης μεταξύ των δικαστών και του προσωπικού. Αυτή η διαρροή είναι το πλέον βαρύ, το πλέον ασυγχώρητο σφάλμα."

«H Roe απετέλεσε εξ΄αρχής ένα τεράστιο λάθος», γράφει ο Alito στο έγγραφο, που, εάν εκδοθεί επίσημα από το δικαστήριο, θα αποτελέσει μια μνημειώδη νίκη για το κίνημα υπέρ της αγέννητης ζωής. «Πιστεύουμε ότι η “Roe v. Wade” πρέπει να ακυρωθεί», προσθέτει η άποψη της πλειοψηφίας.

«Είναι καιρός να επιδείξουμε σεβασμό στο Σύνταγμα και να παραδώσουμε το ζήτημα των αμβλώσεων στους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού», τονίζει ο Samuel Alito.

Οι υπέρμαχοι της αγέννητης ζωής, (pro-lifers), ήλπιζαν ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα ελάμβανε αυτή την απόφαση αφού άκουγε θα τα επιχειρήματα στην υπόθεση Dobbs v. Jackson Women's Health Organization πέρυσι, η οποία αφορούσε την απαγόρευση των αμβλώσεων μετά τις 15 εβδομάδες στον Μισισσιπή.

Όμως ενώ το τρέχον προσχέδιο της απόφασης όντως ανατρέπει το ιστορικό ορόσημο υπέρ της άμβλωσης, που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 60 εκατομμυρίων μωρών, η απόφαση δεν θα θεωρηθεί επίσημη έως ότου ο νόμος δημοσιευτεί από το δικαστήριο, πιθανότατα εντός των επόμενων δύο μηνών.

Η απόφαση αυτή, που υποτίθεται πως διέρρευσε, αντιμετωπίστηκε με ποικίλες αντιδράσεις. Έλαβε επευφημίες από την πολιτική δεξιά και απογοήτευση από την πολιτική αριστερά.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο ετοιμάζεται να ανατρέψει τη Roe! Αυτό αποτελεί την πιο σημαντική και ένδοξη απόφαση της ζωής μας. Ελάτε μαζί μας και προσευχηθείτε στον Θεό για να υπάρξει το σωστό αποτέλεσμα. Η ζωή ξεκινά από τη σύλληψη. Ας τη προστατέψουμε», δήλωσε πανηγυρικά η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Marjorie Taylor Greene.

«Αποτελεί μία από τις πιο επαίσχυντες αποφάσεις στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών», θρηνεί η Νεοϋορκέζα βουλευτής του κογκρέσου Ritchie Torres, που τίθεται σαφώς υπέρ των αμβλώσεων.

Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει τεράστιο διχασμό και διαμάχη στην αμερικανική κοινωνία, και μια σοκαριστική φωτογραφία να δείχνει ήδη ότι μεγάλα οδοφράγματα έχουν στηθεί γύρω από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην Ουάσιγκτον, DC.

"Η φερόμενη ως διαρρεύσασα απόφαση στο Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization, δεν είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστική. Θα αποτελέσει δε μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις ασφάλειας στην ιστορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου." Δηλώνει ο Jonathan Turley, στο Jonathan Turley (@JonathanTurley) 3 Μαΐου 2022

 

Πηγή: lifesitenews.com

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!