Η Google θα διαγράφει το ιστορικό τοποθεσίας για τις χρήστες της που επισκέπτονται κλινικές αμβλώσεων

 

Το δικαίωμα να σκοτώνουν οι γυναίκες τα παιδιά τους πρέπει να διαφυλαχθεί….

National Review,

Από τη Brittany Bernstein

2 Ιουλίου 2022

Σχόλιο «Αφήστε με να ζήσω!»: Η άμβλωση ως θανατηφόρα «υπηρεσία υγείας» πρέπει να προστατευθεί…Η  Google  είναι μία αλλά όχι η μοναδική πολυεθνική εταιρία που την υποθάλπει. Airbnb, Disney, Bank of America, Microsoft, Amazon, Tesla, J.P.Morgan, NETFLIX, mastercard, Levi΄s,  Starbucks,  είναι κάποιες επιπλέον…*  Η απόφαση της Google  να διαγράφει το ιστορικό μετακίνησης όταν συνδυάζεται με άμβλωση παρά το ό,τι παρουσιάζεται ως υπηρεσία  προς τις γυναίκες, είναι  επικίνδυνη και κακοποιητική. Όχι μόνο συμβάλλει στην καταστροφή της ανθρώπινης αγέννητης ζωής αλλά και στην συγκάλυψη εκβιαστικών μετακινήσεων όπως είναι το trafficking ευάλωτων/εγκύων γυναικών, η μετακίνηση θυμάτων βιασμού, κακοποίησης, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, που τώρα θα διαγράφονται από τη Google, καθώς θα συνδυάζονται με μία επίσκεψη σε χώρο «αναπαραγωγικής υγείας».

____________________________
    

Η Google ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να διαγράφει τα δεδομένα ιστορικού τοποθεσίας για τους χρήστες που επισκέπτονται κλινικές αμβλώσεων ή άλλες «ιδιαίτερα προσωπικές» τοποθεσίες μετά την ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο της Roe v. Wade.

«Το ιστορικό τοποθεσίας είναι μια ρύθμιση  του λογαριασμού Google που είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, και για όσους την ενεργοποιούν, παρέχουμε απλή δυνατότητα ελέγχου, όπως η αυτόματη διαγραφή, ώστε οι χρήστες να μπορούν να διαγράφουν εύκολα μέρος ή και το σύνολο από τα δεδομένα τους ανά πάσα στιγμή», έγραψε σε μια ανάρτηση ο Jen Fitzpatrick , ανώτερο στέλεχος της Google,

«Μερικά από τα μέρη που επισκέπτονται οι συνδρομητές της Google - συμπεριλαμβανομένων ιατρικών εγκαταστάσεων όπως συμβουλευτικά κέντρα, καταφύγια ενδοοικογενειακής βίας, κλινικές αμβλώσεων, κέντρα γονιμότητας, κλινικές θεραπείας εθισμού, κλινικές απώλειας βάρους, κλινικές αισθητικής χειρουργικής, κ.α - μπορεί να είναι ιδιαίτερα προσωπικά», πρόσθεσε. «Εάν τα συστήματά μας εντοπίσουν ότι κάποιος έχει επισκεφτεί ένα από αυτά τα μέρη, θα διαγράψουμε αυτές τις εγγραφές από το ιστορικό τοποθεσίας αμέσως μετά την επίσκεψή τους.»

Ο Fitzpatrick είπε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση στο ιστορικό τοποθεσίας θα τεθεί σε ισχύ «τις επόμενες εβδομάδες».

Η κίνηση  αυτή  ήλθε αφού περισσότεροι από 40 Δημοκρατικοί νομοθέτες έστειλαν επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Sundar Pichai τον Μάιο, μετά τη διαρροή εγγράφου που προμήνυε την ανατροπή της Roe, ζητώντας από την εταιρεία να σταματήσει τη συλλογή και αποθήκευση «περιττών» δεδομένων τοποθεσίας. Οι νομοθέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι εισαγγελείς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να ασκήσουν ποινικές διώξεις κατά των γυναικών που κάνουν άμβλωση.

«Πιστεύουμε ότι η άμβλωση είναι φροντίδα υγείας. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να διασφαλίσουμε ότι η άμβλωση θα παραμείνει αναγνωρισμένη ως θεμελιώδες δικαίωμα και ότι όλοι οι άνθρωποι (σημ: προσέξτε πως αποφεύγεται η λέξη γυναίκες ως προσβλητική για τις τρανς γυναίκες)  στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον έλεγχο του σώματός τους», έγραψε η ομάδα, στην οποία συμμετείχαν επίσης η γερουσιαστής Elizabeth Warren της Μασαχουσέτης, ο γερουσιαστής Bernie Sanders του Βερμόντ και η εκπρόσωπος Alexandria Ocasio-Cortez της Νέας Υόρκης.

«Με λίγα λόγια, ανησυχούμε ότι σε έναν κόσμο όπου η άμβλωση θα μπορούσε να γίνει παράνομη, η τρέχουσα πρακτική της Google να συλλέγει και να διατηρεί εκτεταμένα αρχεία δεδομένων τοποθεσίας κινητών τηλεφώνων θα της επιτρέψει να γίνει εργαλείο για εξτρεμιστές που θέλουν να προσβάλουν άτομα που αναζητούν φροντίδα αναπαραγωγικής υγείας», αναφέρεται στην επιστολή.

Η ομάδα εξέφρασε την ανησυχία ότι εντάλματα ελέγχου της μετακίνησης στο χώρο, που ζητούν οι αστυνομικές υπηρεσίες να τους παραδοθούν από τις εταιρείες τεχνολογίας,  με όλα τα δεδομένα από συσκευές που έχουν περάσει από μια συγκεκριμένη περιοχή, κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό γυναικών που αναζητούν ή βοηθούν σε μια άμβλωση.

Η Google έλαβε περισσότερα από 10.000 εντάλματα ελέγχου γεωγραφικής παράβασης κατά το 2020, σύμφωνα με τους νομοθέτες. Τα εντάλματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και την τιμωρία των ταραχοποιών του Καπιτωλίου της 6ης Ιανουαρίου, για την παρακολούθηση διαδηλωτών του Black Lives Matter και για τη διερεύνηση οτιδήποτε, από ληστείες τραπεζών έως διαρρήξεις.

«Μετά την απώλεια της συνταγματικής υποστήριξης από το Ανώτατο Δικαστήριο υπάρχουν φόβοι πως οι εισαγγελείς θα εκδίδουν νομικά εντάλματα για να διώξουν γυναίκες επειδή θα αναζητήσουν περίθαλψη αναπαραγωγικής υγείας», υποστήριξαν οι νομοθέτες. Ο μόνος τρόπος για να προστατευθούν τα δεδομένα τοποθεσίας των πελατών της  Google από την κρατική επιτήρηση είναι να μην τα κρατήσει η ίδια η Google.

____________________
  

Παραπομπή:

1. https://www.instagram.com/p/CfY5T14rzLo/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D

 

Πηγή: nationalreview.com

 

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!