Έκτρωση με τη βοήθεια εφαρμογής για κινητά;

 

Μια νέα εφαρμογή για κινητά, η “Planned Parenthood Direct” υπόσχεται στις γυναίκες πρόσβαση στην «επείγουσα αντισύλληψη».

Βέβαια στην πραγματικότητα πρόκειται για μια εφαρμογή άμβλωσης…

Από το International Family News

Frank Schubert

18 Οκτωβρίου 2021

Ενώ η Big Tech είναι απασχολημένη με την απαγόρευση των συντηρητικών απόψεων στα ψηφιακά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις υποτιθέμενες “παραβιάσεις των κοινοτικών κανονισμών” τους, είναι πολύ πρόθυμη να βοηθήσει στην προώθηση μιας ακραίας ατζέντας στην οποία συμπεριλαμβάνεται η άμβλωση. Στην πραγματικότητα, η Planned Parenthood κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή για να βοηθήσει τις γυναίκες που «κάνουν το λάθος» και έχουν επαφές χωρίς «προστασία» να εξασφαλίσουν ότι δεν θα κάνουν παιδί. Η εφαρμογή ονομάζεται “Planned Parenthood Direct” και υπόσχεται κατ’ ευφημισμό να παράσχει στις γυναίκες «επείγουσα αντισύλληψη».

Η Planned Parenthood υπόσχεται στις γυναίκες ότι εάν πάρουν το χάπι Ella (οξική oυλιπριστάλη) εντός πέντε ημερών από τη σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία, οι πιθανότητές τους να «μείνουν έγκυες» μειώνονται έως και 85%. Η εφαρμογή “Planned Parenthood Direct” έχει σχεδιαστεί για να παραδώσει στις γυναίκες το Ella το συντομότερο δυνατό, ιδανικά μέσα σε μια νύχτα. Και επειδή υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποιο εμπόδιο σ΄ αυτό, ενθαρρύνουν τις γυναίκες να πάρουν την Ella έγκαιρα και να την κρατήσουν στο ντουλάπι των φαρμάκων τους – «για κάθε περίπτωση».

Η Ella απαιτεί ιατρική συνταγή, αυτό σημαίνει πως το άτομο που θα τη λάβει πρέπει να εξεταστεί από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης που έχει την ιατρική εκπαίδευση να αξιολογεί την κατάσταση της υγείας αλλά και τη νομική δικαιοδοσία για συνταγογράφηση.  Η εφαρμογή “Planned Parenthood Direct” αποφεύγει αυτό το "πρόβλημα" παρέχοντας στη γυναίκα μια συνταγή απευθείας μέσω της εφαρμογής. «Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις, να ανεβάσετε μια εμπιστευτική φωτογραφία selfie, να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής και...Voila!!!...η «επείγουσα αντισύλληψή» σας θα είναι καθ' οδόν. Παραγγείλετε μέχρι τη 13:00 Δευτέρα έως Πέμπτη και η παραγγελία σας θα σας παραδοθεί την επόμενη μέρα».

abortion by app 02


Η εφαρμογή βασίζεται στην υπόθεση ότι ο χρήστης παρέχει ακριβείς πληροφορίες, αλλά τι γίνεται αν αυτό δεν ισχύει; Για παράδειγμα, τι γίνεται αν ένα ανήλικο κορίτσι θέλει να προμηθευτεί την «επείγουσα αντισύλληψη» μέσω της εφαρμογής; Το μόνο που έχει να κάνει είναι να εισάγει μια ημερομηνία γέννησης που την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη. Αυτό είναι καλό για τη Planned Parenthood. Λένε στους χρήστες: "Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι απαντήσεις που δίνετε εδώ θα αποτελέσουν τη μόνη πηγή πληροφοριών που χρησιμοποιούν οι πάροχοί μας για να σας αξιολογήσουν και να σας αντιμετωπίσουν." Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι και οι ανήλικοι θα μπουν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή τους έστω και αν ξεκαθαρίζουν ότι αναμένουν πως οι "πληροφορίες που δίνετε είναι αληθείς, δηλαδή : η τοποθεσία σας, οι πληροφορίες για την υγεία σας,  η ηλικία σας."

Αλλά πέρα από το ενδεχόμενο τα ανήλικα κορίτσια να κάνουν κατάχρηση της εφαρμογής, κάθε σκεπτόμενο άτομο μπορεί να καταλάβει ότι για να αποδεχτεί το χαρακτηρισμό της Ella από την Planned Parenthood ως «επείγουσας αντισύλληψης» πρέπει να κλείσει τα μάτια του σε ένα επιστημονικό γεγονός.  Όλοι συμφωνούν ότι η σύλληψη συμβαίνει όταν το σπέρμα γονιμοποιεί ένα ωάριο και από εκείνη τη στιγμή, η γυναίκα είναι έγκυος. Μέσα σε λίγες ώρες το σώμα της αρχίζει να υφίσταται αλλαγές που θα επιτρέψουν στη  μοναδική ύπαρξη που έχει συλληφθεί, να ζήσει και να αναπτυχθεί στη μήτρα της γυναίκας. Δεν μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται πως «αποτρέπει την εγκυμοσύνη» πέντε ημέρες μετά την έναρξη της εγκυμοσύνης. Κάτι τέτοιο ονομάζεται άμβλωση, και αυτό είναι που στην πραγματικότητα προωθεί η Planned Parenthood. Είναι μια εφαρμογή για πρώιμη άμβλωση.

Η Planned Parenthood γνωρίζει ότι η πώληση αμβλώσεων μέσω της εφαρμογής της θα αποτελέσει μια μεγάλη " εξυπηρέτηση υγείας" για τις περισσότερες γυναίκες. Γι' αυτό προσποιούνται ότι το χάπι Ella είναι αντισυλληπτικό. Καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσουν τις γυναίκες ότι δεν προκαλούν άμβλωση παίρνοντας την Ella, λέγοντάς τους: «Η επείγουσα αντισύλληψη είναι έλεγχος των γεννήσεων, όχι άμβλωση. Δεν αποτελειώνει μια εγκυμοσύνη – την αποτρέπει».

Πώς μπορεί μια γυναίκα της οποίας το ωάριο έχει γονιμοποιηθεί από σπέρμα να λέει ότι δεν είναι έγκυος; Αυτό απαιτεί κάποιου τύπου χειραγώγηση της λογικής και της γλώσσας....

Η Planned Parenthood υποστηρίζει ότι υπάρχουν τρία στάδια για τη σύλληψη - ωορρηξία, γονιμοποίηση και εμφύτευση. Μόνο αφού το έμβρυο (το οποίο αποκαλούν «μπάλα κυττάρων» για να αποφευχθεί οποιαδήποτε υπόνοια ότι είναι άνθρωπος) έχει εμφυτευθεί στο τοίχωμα της μήτρας, θεωρούν ότι η γυναίκα (ή στη «προοδευτική» γλώσσα «το άτομο που γεννά») είναι έγκυος.

Δυστυχώς, η διαστρέβλωση της αλυσίδας αμβλώσεων Planned Parenthood για την έναρξη της εγκυμοσύνης, συγκαλύπτεται από έναν εξέχοντα ιατρικό σύλλογο. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας (ACOG) κάνει τον ίδιο παράλογο ισχυρισμό, που όμως απορρίπτεται από τον συντριπτικό αριθμό των μαιευτήρων και γυναικολόγων. Στην πραγματικότητα, μια έρευνα σε περισσότερους από 1.000 μαιευτήρες- γυναικολόγους που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Obstetrics and Gynecology διαπίστωσε ότι μόνο το 28% αποδέχονταν τον ορισμό της ACOG για το πότε αρχίζει η εγκυμοσύνη. Περίπου το 57% των επαγγελματιών  πιστεύει ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή της γονιμοποίησης, ενώ οι υπόλοιποι δεν ήταν σίγουροι.

Γιατί η ACOG προωθεί τη θέση της Planned Parenthood  ότι η εγκυμοσύνη αρχίζει κατά την εμφύτευση, όταν τα μέλη της δικής τους επιστημονικής κοινότητας απορρίπτουν συντριπτικά αυτή τη θέση; Η απάντηση είναι απλή: Οι ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ είναι αυτοί που πραγματοποιούν μεγάλο μέρος από τις εκτρώσεις στη χώρα. Όπως είπε ο συγγραφέας της έρευνας, «εάν λέγαμε ότι η εγκυμοσύνη ξεκινά από τη γονιμοποίηση, τότε μπορείτε να καταλάβετε ότι οποιαδήποτε τεχνολογία εμποδίζει την εμφύτευση θα θεωρούνταν προβληματική».

Όταν ένα έμβρυο αφαιρείται από το τοίχωμα της μήτρας, δηλ. από το ενδομήτριο, τότε λέμε ότι εκτρώνεται. Αυτό μπορεί να γίνει ιατρογενώς μέσω φαρμάκων όπως το RU-486. Ομοίως, όταν ένα έμβρυο εμποδίζεται στο να εμφυτευτεί στο ενδομήτριο, επίσης θανατώνεται.

Η Planned Parenthood υποστηρίζει ότι η Ella δρα εμποδίζοντας την ωορρηξία, οπότε αποτρέπεται η γονιμοποίηση. Ωστόσο, ειδικοί όπως εκείνοι στο Drugs.com, δηλώνουν ότι η Ella «μπορεί επίσης να δημιουργήσει πρόβλημα στο γονιμοποιημένο ωάριο όταν προσπαθεί να προσκολληθεί στη μήτρα». Επιπλέον, το εγκεκριμένο από τον FDA συνοδευτικό φυλλάδιο της Ella αναφέρει ότι «οι τροποποιήσεις στο ενδομήτριο που έχουν τη δυνατότητα να  επηρεάσουν την εμφύτευση, μπορεί επίσης να συμβάλλουν στην «αποτελεσματικότητα» του σκευάσματος.

Ορισμένοι μη κερδοσκοπικοί ερευνητικοί οργανισμοί υπέρ της ζωής του αγέννητου παιδιού, συμπεριλαμβανομένου του Charlotte Lozier Institute, αναφέρουν ότι το Ella και το RU-486 έχουν παρόμοιες χημικές ιδιότητες. Και οι δύο είναι ανταγωνιστές της ορμόνης προγεστερόνης και δρουν αναστέλλοντας τους υποδοχείς προγεστερόνης στο ενδομήτριο. «Αυτή η δράση τους μπορεί να εμποδίσει το ενδομήτριο να γίνει ικανό να δεχθεί και να θρέψει το έμβρυο», αναφέρει το Ινστιτούτο. Ένα δοκίμιο που δημοσιεύτηκε από το Family Research Council, επικαλούμενο ιατρικές πηγές προς υποστήριξη των θέσεών του, λέει ξεκάθαρα: «Η Ella μπορεί να προκαλέσει έκτρωση… Η Ella μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο ενός εμβρύου που έχει ήδη εμφυτευθεί στη μήτρα της μητέρας του, εκτός από την πρόληψη της εμφύτευσης μετά τη γονιμοποίηση».

abortion by app 02


Είναι λυπηρό ότι οι γυναίκες παραπλανούνται σχετικά με τη φύση του χαπιού  «επείγουσας αντισύλληψης» Ella. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της, η Planned Parenthood δεν προωθεί τον «έλεγχο των γεννήσεων» αλλά μέσω της εφαρμογής της, προωθεί την άμβλωση. Εάν οι «προδιαγραφές της κοινότητας»  έχουν κάποιο νόημα, οι Big Tech πλατφόρμες θα πρέπει να εξετάσουν να απαγορεύσουν αυτή την εφαρμογή ή τουλάχιστον να απαιτήσουν να λαμβάνουν οι γυναίκες μια σαφή προειδοποίηση πριν εγγραφούν για να λάβουν το "χάπι για την άμβλωση" Ella. Ωστόσο, η προστασία των γυναικών από την παραπληροφόρηση της εφαρμογής “Planned Parenthood Direct” δεν θεωρείται απαραίτητη με βάση τα «κοινοτικά πρότυπα» της τεχνολογίας. Αντίθετα, τα πρότυπα τους οδηγούν στην απαγόρευση της προώθησης πληροφοριών από ομάδες υπέρ της αγέννητης ζωής όπως η Live Action και η Heartbeat International,  για την αντιστροφή της δράσης του εκτρωτικού χαπιού. Αυτή η ενημέρωση, για τη Google και άλλους κολοσσούς της Big Tech είναι «παραπληροφόρηση».

 

Πηγή: https://ifamnews.com/en/abortion-by-app

 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το άρθρο μοιραστείτε το με τους γνωστούς σας!